Fa Quiz

In: Business and Management

Submitted By angdowridge
Words 2202
Pages 9
VILLANOVA UNIVERSITY
School of Business
VSB2010-4
Accounting Exam (Chapters 1-4)

NAME______________________ Row ____

As a community committed to the Augustinian ideals of truth, unity and love, Villanova University prides itself on maintaining the highest standards of academic integrity and does not tolerate any forms of academic dishonesty or misconduct. Accordingly, each student who takes an examination is expected to sign the following statement:
I _______________________(sign your name) have not had any unsanctioned prior access to this examination and will conduct myself in an honest manner in regard to all aspects of this examination.

PART 1 – MULTIPLE CHOICE

1. | Which of the following is not an advantage of the corporate form of business organization? | A) | No personal liability | B) | Easy to transfer ownership | C) | Favorable tax treatment | D) | Easy to raise funds |

2. | Which of the following is the most appropriate and modern definition of accounting? | A) | The information system that identifies, records, and communicates the economic events of an organization to interested users | B) | A means of collecting information | C) | The interconnected network of subsystems necessary to operate a business | D) | Electronic collection, organization, and communication of vast amounts of information. |

3. | Ending retained earnings for a period is equal to: | A) | Beginning retained earnings + Net income + Dividends | B) | Beginning retained earnings – Net income – Dividends | C) | Beginning retained earnings + Net income – Dividends | D) | Beginning retained earnings – Net income + Dividends |

4. | Which of the following is not a satisfactory statement of the accounting equation? | A) | Assets = Stockholders' Equity – Liabilities. | B) | Assets = Liabilities + Stockholders' Equity. | C) | Assets…...

Similar Documents

Quiz

...Class Quiz for Security+ 1. Which access control method is primarily concerned with the role that individuals have in the organization? a. MAC b. DAC c. RBAC d. STAC 2. A need to know security policy would grant access based on: a. Least Privilege b. Less Privilege c. Loss of Privilege d. Single Privilege 3. Which type of attack denies authorized users access to network resources? a. DOS b. Worm c. Logic Bomb d. Social Engineering 4. Your Help Desk has informed you that they received an urgent call from the VP last night requesting his logon ID and password. What type of attack is this? a. Spoofing b. Replay c. Social Engineering d. Trojan Horse 5. What is the most common form of authentication? a. Certificates b. Tokens c. Passwords d. Biometrics 6. What is the C in the security CIA model stand for? a. Certificates b. Central c. Confidentiality d. Consider 7. What kind of attack are hashed passwords vulnerable to? a. Man-in-the-Middle b. Dictionary or Brute Force c. Reverse Engineering d. Denial of Service 8. What is the most difficult type of cabling to eavesdrop on? a. Coaxial b. Fiber Optic c. Shielded Twisted Pair(STP) d. Unshielded Twisted Pair(UTP) 9. Computer Forensics experts collect evidence and analyze data using...

Words: 268 - Pages: 2

Stock Price Fa

...investor Ben Graham used to say that in the short term, the stock market is a voting machine, but in the long term, it's a weighing machine. That means that any stock can be bid up in the short term if enough people want to own it, but in the long term the company has to deliver results--in the form of earnings and growth--in order to justify that price. Any stock can likewise get beaten down if the market becomes pessimistic about the company or its industry, but it will only stay down if that pessimism turns out to be justified in the long term. Every stock's behavior results from a combination of fundamentals and valuation, and recognizing how these two factors interact can help anybody navigate the ups and downs of the stock market. Quiz-------------------------------------------------Name_____________________________ There is only one correct answer to each question. 1. A stock's price is determined by: a. The underlying company's fundamentals. b. The underlying company's current valuation. c. A combination of the two. 2. All else being equal, if a company's growth rate slows, its stock price will usually decline unless: a. Investors choose to pay a higher valuation for the stock. b. The company can cut its expenses. c. The company increases its debt level. 3. In which situation would you expect a stock's price to increase? a. Investors have low expectations for the company, but the company beats......

Words: 1430 - Pages: 6

Pao Fa Temple

...10/28/2012 Religion: Buddhism Specific Name of the Religious Place: Pao Fa Temple Type of Religious Ritual/Service: Water Repentance Service 8:30 am - 3:30 pm Time/Date of Observation: 10/28/2012 from: 11:00 am to 12:30 pm Address of Religious Center: : 2692 Beckman Avenue, Irvine, CA 92606 A. Background before Religious Center: Originally I had planned on visiting a different Buddhist temple in Irvine to view their Sunday service. But when I arrived, it was in an office building with no obvious religious symbols. I had also researched Pao Fa Temple, and knew they were holding the Water Repentance Service for most of the day, so decided to pursue that option. I used my map feature to get directions and very easily found the temple. It was a in a gated lot, and the temple was visible from a distance. B. Draw a Social Map: The Temple was on Beckman Avenue in Irvine. The major cross streets are Jamboree and Alton Pkwy. The gated parking lot entrance is on Noyes St. and the front entrance to the Temple faces Beckman Ave. and the West. The entrance to the Temple is very ornate with columns and sculptures at the corners and entrance. one standing and one sitting. The first thing you see when you walk into the entrance hall is a shrine to Namo Shakyamuni Buddha with flowers in front of it. To the right of this shrine is a door leading to a reception room. A short distance further is a shrine with two un-named bhodisattva/buddhas. There are plants in front of it......

Words: 1367 - Pages: 6

What Is Foetal Alcohol Syndrome (Fas)?

...Table in content What is Foetal alcohol syndrome (FAS)? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 How is FAS characterized in the community? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Describe how babies with FAS are affected? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . In your view what are the symptoms of long-term alcohol use? . . . . . . . . . . . . . . . . . . What kind of role has the South African context played in FAS? . . . . . . . . . . . . . . . . . . REFRENCES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . This assignment will research Foetal Alcohol Syndrome in light of the South African context. Attention will be given to understanding what FAS is; how is FAS characterized; the impact that alcohol has on brain development; and the effect that FAS has on a baby with the diagnosis. Furthermore, the role that the South African context plays in FAS will be explored. What is Foetal alcohol syndrome (FAS) The foetal alcohol syndrome (FAS) is a pattern of physical malformations observed in the offspring of women who drink alcohol during pregnancy. (By Abel, Ernest Psychological Bulletin, Vol 87(1), Jan 1980, 29-50.) ----1. Fetal alcohol syndrome (FAS) is a serious health problem that tragically affects its victims and their families, but that is completely preventable.......

Words: 819 - Pages: 4

Fas Paper

...000 are born with Fetal Alcohol Effects also known as FAE. The research regarding FAS dates back to 1973. From 1973-1978, 245 cases of FAS were reported. The average cost to take care of a child with FAS is around 800,000. (Armstrong, Elizabeth M. Conceiving Risk, Bearing Responsibility: Fetal Alcohol Syndrome and the Diagnosis of Moral Disorder: Baltimore, MD: John Hopkins University, 2003.) Fetal Alcohol Syndrome is a mental and physical defect that a fetus can suffer in association with high levels of alcohol consumption during pregnancy. FAS was named in the United States in 1973 by two dysmorpholosgists, Dr. Kenneth Lyons Jones and Dr. David Weyhe Smith of the University of Washington Medical School in Seattle. The article identifying FAS was first published in 1973, in the British Medical Journal, The Lancet. The two doctors helped to define the morphological defects and developmental delays that can affect children born to alcoholic mothers. These observations include prenatal and postnatal deficiencies, facial abnormalities, and damage to the brain that can cause learning, behavior, and cognitive abnormalities. FAS occurs when a pregnant mother consumes alcohol. The alcohol enters the blood stream and crosses the placenta. The alcohol could also interfere with the delivery of oxygen to the fetus's brain. The more alcohol that is consumed during pregnancy, the greater the risk of FAS. The first few weeks are the most critical weeks in the womb. During these......

Words: 2074 - Pages: 9

Fas Info

...reported on the prevalence of fetal alcohol syndrome ( FAS) , alcohol-related birth defects ( ARBD) , and alcohol-related neurodevelopmental disorders (ARND) . The three main types of research methods used in these studies are passive surveillance, clinic-based studies, and active case ascertainment. This article describes each of these methods, including their strengths and weaknesses, and summarizes the estimated prevalence of FAS produced by each of these approaches. The maternal risk factors associated with FAS and other alcohol-related anomalies include advanced maternal age, low socioeconomic status, frequent binge drinking, family and friends with drinking problems, and poor social and psychological indicators. Overall, the available literature points to a prevalence rate of FAS of 0.5 to 2 cases per 1,000 births in the United States during the 1980s and 1990s. KEY WORDS: fetal alcohol syndrome; prevalence; epidemiological indicators; alcohol-related neurodevelopmental disorder; birth defects; statistical estimation; data collection; clinical aspects; population dynamics; risk factors; research in practice; research quality Establishing the prevalence 1 (1 See the sidebar on page 160 for the definition of prevalence as it is used in this article.) and other epidemiological characteristics of fetal alcohol syndrome ( FAS) , alcohol-related birth defects ( ARBD) , and alcohol-related neurodevelopmental disorder ( ARND) 2 (2 FAS is a set of birth defects caused by......

Words: 7781 - Pages: 32

Quiz

...Instructions: 1. The following pages have answer areas for the chapter quizzes and selected matching exercises from the chapters for this workshop. 2. You will need to use your textbook to find the actual quiz and matching exercises. 3. Note that the answer to the quizzes are shown at the end of the chapter under “AIS Action Solutions”. Check your answers for the chapter quizzes before you upload the completed document. 4. Your instructor will evaluate your submitted work and determine the points you will earn for this activity. Chapter 1 quiz Question No. | Answer | 1. | B | 2. | C | 3. | C | 4. | B | 5. | A | 6. | B | 7. | C | 8. | B | 9. | A | 10. | B | Problem 1.4 Match the description in the right column with the information characteristic in the left column. Two of the questions, Numbers 2 and 4 have two acceptable answers. _F__ 1. Relevant | a. The report was carefully designed so that the data contained on the report became information to the reader | _E__ 2. Reliable | b. The manager was working one weekend and needed to find some information about production requests for a certain customer. He was able to find the report on the company’s network. | _D___ 3. Complete | c. The data on a report was checked by two clerks working independently | _G___ 4. Timely | d. An accounts receivable aging report that included all customer accounts | _A___ 5. Understandable | e. A report checked by 3......

Words: 619 - Pages: 3

Quiz

...University of Phoenix Material Grammar Guide Quiz Instructions You can access the Grammar Guide Quizzes the following ways: Log onto your University of Phoenix student course page and click on the Library tab. Click on Grammar and Writing Guides located under the Center for Writing Excellence heading. Complete the Grammar Guide Quizzes specified for Weeks One, Two, and Three, located at the end of this document, record your scores as outlined below, and submit your scores to the faculty member as instructed. NOTE: Upon completion of EACH quiz, record your results in the Grammar Guide Results form, located on the respective week’s course page, before moving away from the quiz results screen. Once you move away from the results page, you cannot gain access to your score. You will have to retake the quiz if you fail to do this. To record your results in the Grammar Guide Results form, use the following copy and paste function: Copy to clipboard directions: Upon completion of each quiz, select the “Copy to Clipboard” button on the results page. Open the Grammar Guide Results Form. Press CTRL + v to paste your results or right click on the mouse and select paste; this will add your results to the form. Alternative screen shot directions: Microsoft Windows Capturing Only the Active Window Press and hold the ALT key Press the Print Screen key Select the document into which you wish to paste the screen shot Click......

Words: 457 - Pages: 2

Fa Chpt 1

...Copy Center, Inc. FROM: Student Name SUBJECT: Opinion of net income, dividends, financial position, and cash flows Your first month of operations was successful. Revenues totaled $544,600 and net income was $374,600. These operating results look very strong. The company was able to pay a $4,800 dividend, and this should make you happy with so quick a return on your investment. Your financial position looks secure, with assets of $435,900 and liabilities of only $17,300. Your stockholders’ equity is $418,600. Operating activities generated cash of $377,100, which is respectable. You ended the month with cash of $11,100. Based on the above facts, I believe you should stay in business. Student responses may vary. Quiz Q1-40 c Q1-41 c Q1-42 c Q1-43 b Stockholders’ Assets = Liabilities + Equity + $28,000 = + $9,000 + + $19,000 Q1-44 d Q1-45 d Q1-46 a Q1-47 a Q1-48 a Q1-49 a [$55,000 − $58,000 − $21,000 − $6,000 = $(30,000)] Q1-50 d ($200,000 + $105,000 − $45,000 = $260,000) Q1-51 d Q1-52 b Q1-53 d Stockholders’ Assets = Liabilities + Equity Beg. $25,000 = $ 4,000* + $21,000 Changes + 12,000 End. $39,000* = $16,000* + $23,000 _____ *Must solve for these amounts. Q1-54 a Assets − Liabilities = Stockholders’ equity Beg. bal. $530,000 − $24,000 = $506,000 + Net income + X − Dividends ......

Words: 7529 - Pages: 31

Fa Corporation

... 1. Meaning of FA corporation……………..…..…………………………………..3 2. Definition of FDI………………………………..………………………………..3 3. Role of FDI………………………………………………………………………..4 4. Benefits……………………………………………..……………………………..5 5. Costs of FDI on home country…………………………………………………...6 Definition of group’s name and FDI 1.Name of the group: F.A Corporation a.Meanings:  This name has a variety of meanings, which are: - We are all Forever Alone, that's the reason why you always should look for us when you need somebody to love because we are Forever and Fully Available  - We are also Fascinatingly Adorable, Fantastically Amazing b.Connection to the subject: - The name F.A refers to Financial/Foreign Aid, a very important part of International Economics, involved in International Trade as well as International Movements of Factors (which are, in this case, International Investment and International Technology Transfer), when capital and other resources flow to the less developed countries for help. 2. Definition of FDI: There are two concepts of FDI and two matching ways of measuring it. One is that FDI is a particular form of the flow of capital across international boundaries from home countries to host countries. These flows give rise to a particular form of international assets for the home countries, specifically, the value of holdings in entities, typically corporations, controlled by a home country resident...

Words: 3981 - Pages: 16

Quiz

...Quiz ------------------------------------------------- Top of Form Page 1 of 5 Note: It is recommended that you save your response as you complete each question. | Question 1 (1 point)   As the male ages, his ability to have sexual intercourse and reproduce ceases. Question 1 options: | True | | False | Question 2 (3 points)   Match the following statements with the correct sexually transmitted disease Question 2 options: | multiple lesions may become so extensive as to occlude the vaginal opening | | primary stage includes appearance of a lesion called a chancre | | leading cause of PID and thus a major cause of infertility | | infants born to affected mothers are at risk of blindness | | extremely painful, recurring viral infection characterized by multiple blisterlike lesions | | highly contagious STD caused by bacteria, commonly called 'clap' | | | 1. | genital herpes | 2. | gonorrhea | 3. | syphilis | 4. | chlamydia | 5. | genital warts | | Question 3 (1 point)   Most mental disorder symptoms present early in the disease Question 3 options: | True | | False | Question 4 (1 point)   This disorder is characterized by a distorted body image and is frequently attributed to a feeling of loss of control over their life. Question 4 options: | Anorexia Nervosa | | obesity | | bulimia | | anxiety | Question 5 (1 point)   This eating disorder can be difficult to diagnose because the...

Words: 1641 - Pages: 7

Quiz

...Quiz 1 1. What is PPDT? Professional Planning and Development Team 2. Who is the central figure of the team? Owner 3. What is ingress? Entrance 4. Who has the special knowledge and skill in managing a lodging/ foodservice operation? Foodservice Consultant 5. Enumerate the 3 members of the PPDT. Owner, architect, consultant 6 - 7. Give 2 responsibilities of foodservice consultant. Function, Room/ Menu, Control, Ambience of Public Area, Space Allocation, Furnishings Equipment and Utilities, Disposal of Waste 8 - 9. Give 2 of the architects’ qualification. No criminal record (Plunder and embezzlement) | Very good communications skills | 10 - 12. Identify the Recommended Distance Zones in Public Areas based on the following measurements: Intimate -18in Personal -18in to 4ft Socia - 4-12ft Public - Beyond 12ft 13 - 15. Identify which Architectural term is described. The principal face or front of a building (Façade) A representation made by cutting across something. (Cross- Sectional Drawing) A drawing or diagram showing the proportions and relations of parts or details of a structure without a roof. (Plan) Quiz 2 1. Addresses the interactions among humans, tasks and total work environment in such a way that a safe and healthy working condition is provided for the workers. (ERGONOMICS)2. A government regulation formulated primarily to enhance mobility of physically-challenged persons by requiring institutions to install......

Words: 1684 - Pages: 7

Quiz

...tengang-kawali C. ningas-kugon B. balat-sibuyas D. boses-palaka ____ 4. Ang pagitan ng hatinggabi at bukang liway-way, ay tinatawag na_______. A. madaling-araw C. tanghaling-tapat B. hatinggabi D. takip-silim ____ 5. Tubig na nanggagaling sa mga ilog, lawa at ibang maliit na bahagi ng tubig. Anong tambalang salita ang tinutukoy sa pangungusap? A. tubig-alat C. likas-yaman B. tubig-tabang D. matanglawin Melinda B. Zamudio Teacher Name of School San Diego Elementary School ----------------------- QUIZ...

Words: 316 - Pages: 2

Fas Collage Paper

...IS FETAL ALCOHOL SYNDROME? Fetal Alcohol Syndrome (FAS) is a birth defect caused by heavy alcohol consumption (usually in a binge pattern) during pregnancy. It is characterised by growth retardation, facial and neural abnormalities as well as malformations of other organ systems. Maternal risk for giving birth to a child with FAS is known to vary substantially by population and that the risk also varies between individuals. Alcohol and its primary metabolite, acetaldehyde, are known tissue toxins which may interfere directly with cellular growth and metabolism. When a pregnant woman consumes alcohol, it is carried to all her organs and tissues including the placenta. The placenta functions to protect the fetus and provides nourishment from the mother to the fetus. Alcohol is able to cross the placental membrane and is then transported directly to all developing tissues of the fetus. These adverse effects of alcohol on the developing fetus are characterised by an array of disorders, termed Fetal Alcohol Spectrum Disorders (FASD). They include structural anomalies as well as behavioural and neuro-cognitive disabilities. Children at the severe end of the spectrum are defined as having the fetal alcohol syndrome (FAS). HOW MANY CHILDREN ARE AFFECTED BY FAS? FAS is the most common preventable cause of mental retardation worldwide, even more so than Down’s syndrome. In South Africa, FAS related research has been limited to a few at-risk......

Words: 2665 - Pages: 11

Quiz

...MKT 3352-001 Quiz Chapter 1 1. When choosing a certain brand or product for consumption or service that resembles you or who you want to be, that product is a sense of a ___________. A. Lifestyle statement B. global culture C. popular culture D. Interdependence product 2. A customer has been shopping at the same store for the past 30 years because her husband likes to go there. After her husband passed away she continues to shop there. The consumer is showing what kind of attachment? A. Self-Concept attachment B. Interdependence C. Love D. Nostalgic attachment 3. What is a basic objective of marketing? A. Marketing manipulates people’s wants and needs B. Create awareness for the consumer in their needs C. Marketing creates information for customers to do their own research D. Make people feel more envious of other products 4. The study of the processes involved when individuals or groups select, purchase, use, or dispose of products, services, ideas, or experiences to satisfy needs and desires is best described as____________? A. Consumer Behavior B. Customer Identity C. Customer Marketing D. All of the above E. Both A and B 5. Which of the following is NOT a stage in the consumption process? A. Prepurchase issues B. purchase issues C. Postpurchase issues D. Midpurchase issues E. All of the above are stages 6. The online means of communication, conveyance, collaboration, and cultivation among interconnected and interdependent......

Words: 421 - Pages: 2